Levering in heel NL (ma t/m za)

Als beste getest door Ad.nl

Gratis persoonlijke boodschap toevoegen

Vega, vegan en zwangerschapsproof mogelijk

Grazing close-up

Dinertip: de borrelplank als avondeten

Wil jij eens wat anders voor het avondeten? Dineer dan eens met een uitgebreide borrelplank! Noem het een schotel, een snackbord of charcuterie, het maakt niet uit, want deze manier van eten geeft je een heleboel creatieve mogelijkheden. Dus waarom zou je wachten op een feestje om een mooie borrelplank op tafel te zetten? Het is één van de gemakkelijkste opties om te eten of snacks samen te stellen. En hoe lekker is dat eigenlijk ook, een borrelplank als avondeten. Wij zeggen doen!

Waarom dineren met een borrelplank?

Het is makkelijk koken en je kunt jouw borrelplank helemaal uniek maken. Een borrelplank is ook een leuke, nieuwe manier om kieskeurige eters (op een andere manier) kennis te laten maken met fruit, groenten of nieuw voedsel. Het hebben van keuzes stelt kinderen in staat om zelf te kiezen wat ze op hun bord willen en zo makkelijker nieuwe smaken te ontdekken.

“Een borrelplank vol losse onderdelen kan kieskeurige eters en kinderen helpen om makkelijker nieuwe smaken te ontdekken.”

Hoe werkt het?

Wanneer je voor het diner een mooie, goedgevulde borrelplank wilt serveren, ga je als volgt te werk.

Kies een maaltijd en deconstrueer deze tot zijn essentiële onderdelen met een focus op het gebruik van een verscheidenheid aan smaken en texturen. Op deze manier zou je ieder soort gerecht kunnen omvormen naar een borrelplank waarbij de ingrediënten meer puur natuur op de bord (plank) terechtkomen.

Wil jij voor de klassieke borrelplank gaan en uitgebreid dineren met diverse soorten kaas, vleeswaren (charcuterie), groenten, fruit, olijven en noten? Zorg dan vooral dat je voldoende op de plank legt, zodat iedereen ook vol zit na het genieten van de dinerplank. Of voeg er ook warme borrelbites aan toe, dan heb je zeker weten genoeg.

Bekijk zeker ook even ons huidige assortiment borrelboxen. Er zijn er een paar uitermate geschikt om mee te dineren, zoals de grazing box waarop van alles wel wat zit, inclusief een selectie warme hapjes.

Wat gaat er op de plank?

AHieronder wat inspiratie voor wat je lekker op een borrelplank als avondeten zou kunnen serveren:

  • Diverse bijzondere kaasjes;
  • Olijven en andere tapas;
  • Dips en compote;
  • Charcuterie;
  • Snackgroenten of gegrilde groenten;
  • Brood en crackers;
  • Noten of gedroogde vruchten;
  • Vers fruit;
  • Warme borrelhapjes.

Je kunt de plank geheel naar eigen wens invullen. Waar heb je zin in? Houd je vast aan een bepaald gerecht, zoals warme nacho’s of een antipasti plank uitgebreid met groenten? Of leg je gewoon lekker op de plank waar je trek in hebt? Met een borrelplank als avondeten kan het allemaal!

“Op een borrelplank als avondeten is eigenlijk alles mogelijk.”

Antipasti borrelplank

De hele dag door planken

Wij zijn fan van planken (de eetbare variant in ieder geval) en dat kun je eigenlijk de hele dag door doen. Zo is het naast dineren met een borrelplank ook langzaamaan een trend aan het worden om ermee te lunchen of zelfs te ontbijten! Nu denk je vast waaaat, hoe dan? Nou, simpelweg door ontbijt- of lunchproducten op je borrelplank te leggen.

De sleutel zit hem in lekker van alles wat op de plank doen. Dus waar je anders misschien als lunch een bakje kwark zou eten met een appel ernaast, kun je nu bijvoorbeeld frozen yoghurt drops of kleine bakjes kwark met honing en noten, meerdere soorten versgesneden fruit, kleine crackers met een ambachtelijk kaasje en snackgroenten op de lunchtafel zetten.

Wanneer ga jij het proberen?

Ga jij binnenkort eens dineren met een mooie, goedgevulde borrelplank? Het is absoluut een aanrader! Als je niet per se voor het diner een borrelplank wilt maken, maar bijvoorbeeld lekker een plankje op tafel wilt zetten voor je gasten in de avond, kun je ook bij ons terecht. Een aantal borrelboxen in onze webshop kun je zeker weten gebruiken om lekker mee te dineren, maar je kunt ze ook altijd lekker ’s middags of ’s avonds serveren. Gezellig met een wijntje erbij!

Heb je een idee, verzoek of vraag? Laat het zeker even weten door contact op te nemen, vinden we leuk. Wie weet kunnen we wat lekkers voor jou op maat realiseren en bezorgen!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blogberichten

3x Burrata op je Antipasti borrelplank!

Wat er niet mag ontbreken op jouw antipasti borrelplank? Burrata natuurlijk! Zacht, romig en de ideale basis voor een smaakvol (bij)gerecht waarin deze kaas centraal

Grazing close-up

Dinertip: de borrelplank als avondeten

Wil jij eens wat anders voor het avondeten? Dineer dan eens met een uitgebreide borrelplank! Noem het een schotel, een snackbord of charcuterie, het maakt

Borrelplank bestellen

Wat is een grazing table?

Heb jij al weleens gehoord van dé buffettrend wereldwijd: de grazing table? Een grazing table is als je het mij vraagt letterlijk een goedgevulde borrelplank,