✓ Jouw partner voor borrelcatering en borrelboxen! ✓ €7,95 met  verskoerier en €5,75 Postnl ✓ Vers bezorgd (ma t/m za) in heel Nederland ✓ Gratis persoonlijk geschreven wenskaart ✓ Mooie luxe cadeauverpakking bij elke bestelling ✓ Jouw partner voor een uniek relatiegeschenk ✓ naar meerdere adressen versturen mogelijk

★★★★★ 98% van onze klanten beveelt ons aan!

Italiaanse hapjes waar je van gaat watertanden
sliced bread with sliced vegetables on brown wooden chopping board

Datum

Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon wilt genieten van een heerlijke maaltijd met uw familie en vrienden, Italiaanse hapjes zijn de perfecte manier om te beginnen. Van hartig vlees en kaas tot verse groenten en brood, deze gerechten zullen je eetlust zeker opwekken.

Gebakken courgette

Courgette is een soort zomerpompoen die meestal groen of geel van kleur is. Het is een populair ingrediënt in veel Italiaanse gerechten, en ook in de vegetarische keuken. Zucchini is een caloriearm voedsel dat rijk is aan vitaminen en mineralen, waardoor het een gezonde optie is voor mensen van alle leeftijden. Deze heerlijke groente kan op veel verschillende manieren worden gekookt, maar een van de populairste methoden is bakken.

Gebakken courgette is een eenvoudig gerecht dat kan worden genoten als bijgerecht antipasti of als hoofdgerecht, maar ook op de borrelplank! Om gebakken courgette te maken heb je nodig:

-1 pond courgette, in rondjes of halve maantjes gesneden
-1/2 kopje broodkruimels
-1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
-1 theelepel gedroogde oregano
-1/4 theelepel knoflookpoeder
-Zout en peper, naar smaak
-1/4 kopje olijfolie

Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit.

Meng in een grote kom broodkruimels, Parmezaanse kaas, oregano, knoflookpoeder, zout en peper. Voeg de courgette rondjes of halve maantjes toe en schep om.

Sprenkel olijfolie over de courgette en roer om te combineren.

Verspreid de courgettes op een bakplaat en bak ze 20-25 minuten, of tot de broodkruimels goudbruin zijn en de courgette zacht is.

Dien onmiddellijk op. Geniet ervan!

Bruschetta

Er gaat niets boven een bord vers gemaakte bruschetta. Of je nu een zomerse BBQ organiseert of gewoon een snel een Italiaans hapje voor jezelf in elkaar flanst, deze Italiaanse klassieker is altijd een goed idee. Maar wat is bruschetta precies? En hoe maak je het? We zijn hier om al je vragen en meer te beantwoorden. Lees verder voor alles wat je moet weten over het thuis maken van heerlijke bruschetta.

Wat is bruschetta?

Bruschetta (uitgesproken als “brusketta”) is een Italiaans voorgerecht dat meestal bestaat uit gegrild brood dat is ingewreven met knoflook en besprenkeld met olijfolie. Het brood wordt vervolgens belegd met verse tomaten, kruiden, zout en peper. Afhankelijk van je voorkeur kun je ook andere toppings toevoegen, zoals kaas, gezouten vlees, of groenten.

Hoe maak je bruschetta?

Bruschetta maken is eigenlijk heel eenvoudig. Begin met het voorverwarmen van je grill of grillpan op middelhoog vuur. Terwijl het opwarmt, snijd je een stokbrood in stukjes van een centimeter. In totaal moet je ongeveer 12 sneetjes hebben. Wrijf elk sneetje brood in met een teentje knoflook en besprenkel het dan royaal met olijfolie. Grill het brood 2-3 minuten per kant, of tot het lekker knapperig is.

Haal het brood van de grill en laat het een paar minuten afkoelen. Maak ondertussen je toppings klaar. Voor klassieke bruschetta snij je wat verse tomaten in blokjes en meng je ze met wat gehakte basilicum, zout en peper. Voel je vrij om creatief te zijn met je toppings en voeg alle andere ingrediënten toe die je lekker vindt. Als je de toppings hebt klaargemaakt, schep ze dan op de gegrilde broodplakken en geniet!

Knoflookbrood

Knoflookbrood is het perfecte bijgerecht of voorgerecht voor elke maaltijd. Het is snel en gemakkelijk te maken, en er zijn eindeloos veel variaties om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een klassiek knoflookbrood recept, of iets creatievers, wij hebben het voor je. Lees verder voor drie heerlijke knoflookbrood recepten die zeker in de smaak zullen vallen bij elk publiek.

Ingrediënten

– 1 brood stokbrood

– 1/2 kopje boter, verzacht

– 4 teentjes knoflook, gehakt

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel gedroogde basilicumblaadjes

– 1/4 theelepel gedroogde tijmblaadjes

– 1/4 theelepel gemalen zwarte peper

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C)

2. Combineer in een kleine kom boter, knoflook, zout, basilicum, tijm en peper

3. Snijd brood horizontaal doormidden. Verdeel het knoflookmengsel over de snijvlakken van het brood

4. Wikkel het brood in aluminiumfolie en leg het op een bakplaat. Bak 10 minuten, haal dan uit de oven en pak uit. Serveer warm.

Mozarella sticks

Mozzarella kaas is een veelzijdig voedsel waar je op veel verschillende manieren van kunt genieten. Je kunt het bakken, grillen, frituren, of gewoon als snack genieten. Hoe je er ook van geniet, mozzarella kaas zal zeker in de smaak vallen.

Gebakken mozzarella kaas

Gebakken mozzarella kaas is een heerlijke manier om van dit lekkere eten te genieten. Verwarm gewoon je oven voor op 350 graden en leg je mozzarella kaas op een bakplaat. Bak 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en bubbelig is. Voeg je favoriete toppings toe en geniet!

Mozzarella kaasstokjes

Mozzarella kaassticks zijn perfect om te snacken of als voorgerecht. Gewoon brood en frituur je mozzarella kaassticks voor een knapperige, heerlijke traktatie. Serveer met marinara saus om in te dippen en geniet!

Gegrilde mozzarella kaas

Gegrilde mozzarella kaas is de perfecte aanvulling op elke sandwich of hamburger. Gril gewoon je kaas samen met je andere ingrediënten voor een smeltende, smaakvolle maaltijd. Voeg gegrilde uien en paprika’s toe voor een extra smaakboost. Yum!

Gebakken mozzarella kaas

Gebakken mozzarella kaas is een andere heerlijke manier om van dit eten te genieten. Gewoon brood en frituur je mozzarella kaas voor een knapperige, heerlijke traktatie. Serveer met marinara saus om in te dippen.

Calamari

Calamari is een Italiaans hapje die in vele delen van de wereld veel wordt gegeten. Het kan op veel verschillende manieren worden bereid, waaronder gefrituurd, gegrild en gevuld. Hoe je het ook bereidt, calamari is een heerlijke en gezonde optie voor een maaltijd, voor antipasti en voor op de borrelplank!

Calamari fritti: knapperige, gefrituurde inktvis

Een van de populairste manieren om calamari te bereiden is door het te frituren. Dit resulteert in een knapperige buitenkant en een malse binnenkant. Om calamari te bakken wordt de inktvis eerst in bloem gedoopt en daarna in hete olie goudbruin gebakken. Als hij eenmaal gaar is, wordt hij meestal geserveerd met partjes citroen en een dipsaus.

Calamari alla griglia: gegrilde inktvis met olijfolie

Het grillen van calamares is een snelle en gemakkelijke manier om het te bereiden. Bestrijk de inktvis gewoon met olijfolie en gril hem op hoog vuur ongeveer 2 minuten per kant. Als hij eenmaal gaar is, kan hij worden geserveerd met citroensap en je favoriete kruiden.

Calamari ripieni: gevulde calamares

Gevulde calamari is een uitgebreider gerecht dat vaak gereserveerd wordt voor speciale gelegenheden. De inktvis wordt eerst gaar gekookt en dan gevuld met een mengsel van broodkruimels, Parmezaanse kaas, peterselie en knoflook. Eenmaal gevuld wordt de inktvis gebakken in een tomatensaus tot hij bubbelt.

Insalata di calamari: een salade van inktvis

Calamari kan ook in saladevorm worden gegeten. Dit gerecht bestaat uit gekookte calamari die in blokjes is gesneden en gemengd met tomaten, olijven, uien en kruiden. Vervolgens wordt het aangekleed met olijfolie en citroensap. Deze salade kan koud of op kamertemperatuur worden geserveerd.

Antipasti schotel of spies

Je hebt misschien wel eens antipasti op een menukaart gezien en je afgevraagd wat het is. Antipasti is een soort voorgerecht dat zijn oorsprong vindt in Italië. Het bestaat meestal uit vlees, kazen, groenten en olijven die samen worden geserveerd. Antipasti kan koud of warm geserveerd worden, en het is een geweldige manier om een maaltijd te beginnen.

Antipasti gaat terug tot de 14e eeuw. Het heette oorspronkelijk antepasto, wat in het Italiaans “voor de maaltijd” betekent. Antipasti werd oorspronkelijk geserveerd om de eetlust op te wekken vóór de hoofdmaaltijd. In de 18e eeuw creëerde de beroemde Italiaanse kok Francesco Gonnella het eerste bekende recept voor antipasto. Dit recept bestond uit gekookte eieren, ansjovis en selderij besprenkeld met olijfolie.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten antipasto recepten die een verscheidenheid aan vlees, kazen, groenten en olijven bevatten. Antipasti kunnen koud of warm geserveerd worden. Enkele populaire koude antipasti gerechten zijn caprese salade en bruschetta. Populaire warme antipasti gerechten zijn calamari en gegrilde groenten.

Er zijn veel verschillende manieren waarop je antipasti kunt serveren. Hier zijn drie populaire methoden.

Op een schotel

Een manier om antipasto te serveren is om alle ingrediënten op een grote schotel te rangschikken. Dit werkt goed als je een feestje of bijeenkomst hebt, omdat je gasten dan gemakkelijk kunnen pakken wat ze willen

Op spiesjes

Een andere manier om antipasto te serveren is door de ingrediënten aan spiesjes te rijgen. Deze methode werkt goed als je een elegantere presentatie zoekt

Als assortiment

Je kunt ook gewoon een assortiment van verschillende vleessoorten, kazen, groenten en olijven aanbieden als onderdeel van je voorgerechtspread. Deze methode is ideaal als je het eenvoudig wilt houden, maar je gasten toch een verscheidenheid aan mogelijkheden wilt bieden.

De volgende keer dat je op zoek bent naar een snack, vergeet de junkfood en probeer iets nieuws. Onze heerlijke gebakken courgette, bruschetta, knoflookbrood, mozzarella sticks, calamari of antipasto schotel zal je een vol en voldaan gevoel geven zonder er later spijt van te krijgen. Benieuwd naar andere italiaanse hapjes? Bekijk ons hele assortiment!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere blogberichten

food platter on wooden tray

Borrelplank hapjes

Ben je net zo dol op borrelhapjes als ik? Ze zijn de perfecte manier om een maaltijd of een leuke avond te beginnen, en ze

Food & Wood bestaat 2 jaar!

Het is feest! Want Food & Wood bestaat 11 juni 2022 alweer 2 jaar! Dat vieren we natuurlijk met al onze fantastische klanten, want zonder

Winkelmand
Je winkelmand is leeg.... voeg snel wat toe
Verder winkelen.
0