Your cart

Veelgestelde vragen

Hieronder staan onze meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord op de vraag te lezen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel ons dan je vraag via support@foodandwood.nl.

Alle producten zijn, na ontvangst, tenminste 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Nee. Het is de bedoeling dat je in de toekomst ook een borrelpakket inclusief houten borrelplank bij ons kunt bestellen. De houten borrelplank bestel je dan los in onze webshop. Je kunt onze borrelboxen in ieder geval altijd zonder houten borrelplank bestellen, mocht je die al in huis hebben. Hoewel je eigenlijk nooit genoeg borrelplanken kunt hebben, toch? 😉 Bekijk hier ons assortiment huidige borrelboxen.

Bij de diverse borrelboxen hebben we een indicatie vermeld qua aantal personen dat van die plank zou kunnen genieten. Of wat je bestelt voldoende is, hangt ook af van of je ermee gaat dineren of borrelen.

In de koelkast. Plaats de inhoud van jouw borrelbox het liefst zo snel mogelijk in de koelkast nadat je jouw pakket in ontvangst hebt genomen. Plaats niets in de vriezer, aangezien een deel van de producten voor versheid al eerder ingevroren is.

Bij je bestelling ontvang je tevens een instructie. Lees deze aandachtig door en je weet zeker dat je de producten goed bewaard tot het moment van consumeren.

Nee, dat hoeft zeker niet. Je kunt de producten tot zeker 4 dagen na het moment van verzenden consumeren. Zo kun je zelf beslissen wanneer in het weekend je jouw borrelplank gaat serveren om heerlijk van te genieten. Klinkt dit ideaal? Bestel dan direct een borrelbox voor aankomend weekend!

Bij jouw bestelling ontvang je een bereiding- en opmaakinstructie die geheel aansluit bij de desbetreffende box. Ook recepten zijn inbegrepen bij de boxen met onderdelen die je zelf vers kunt bereiden.

Dat verschilt per borrelbox. Daarom staat de (geschatte) bereidingstijd in de keuken per box vermeld. En als iets makkelijk ‘koken’ is, dan is dat wel het serveren van een mooie borrelplank. Helemaal met onze instructie om echt een mooie, volle borrelplank op tafel te zetten. Verwarm (indien nodig) de oven alvast voor en zorg dat je een schone plank voor je hebt. Volg dan de bijgeleverde opmaakinstructies en je hebt vrij snel een prachtige borrelplank op tafel staan.

Jazeker, je kunt elke week kiezen uit 2 bezorgdagen: donderdag of vrijdag tussen 18.00 – 22.00 uur. Je ontvangt op de dag van bezorging nog een mail met een kleiner tijdvak waarbinnen jouw borrelbox op die avond bezorgd wordt.

Belangrijk: Zie jouw bezorgmoment alsjeblieft als een afspraak met de pakketbezorger. Als je niet thuis bent bij de levering, betekent dit dat jouw borrelpakket langer buiten de koelkast ligt. Ook al is de doos zelf ook een kleine koelbox, dat is die niet voor eeuwig. Lukt het de bezorger bij de tweede bezorgpoging weer niet om jouw bestelling af te leveren, dan is dat zeer zonde. Je garantie is verlopen en moet daarom wel betalen, maar blijft achter zonder borrelbox.

Een ander bezorgmoment dan donderdag- of vrijdagavond is momenteel nog niet mogelijk.

Ben je bij de eerste bezorgpoging niet thuis, dan proberen we het bij de buren. Lukt het daar ook niet, dan komen we de volgende dag (vrijdag) terug om het nogmaals te proberen. Kies je voor bezorging op vrijdag, dan is er slechts één bezorgmoment. Er wordt momenteel niet geleverd op zaterdag.

Ben je bij de tweede bezorgpoging weer niet in staat het pakket aan te nemen, dan zijn we genoodzaakt jouw bestelling terug te nemen en weg te gooien om veiligheidsredenen. Zorg daarom alsjeblieft dat je thuis bent op het afgesproken levermoment. Houd ook je mail goed in de gaten wanneer je een bezorgmoment gemist hebt. Per mail wordt je geïnformeerd over het tweede bezorgmoment.

Belangrijk: Mislukt de eerste bezorgpoging omdat je de deur niet opendoet? Dan vervalt de garantie. Ook als we jouw pakket bij de buren afleveren, vervalt deze garantie. Mochten jouw buren er namelijk niet aan denken om jouw pakket in de koelkast te zetten, dan zijn wij daar niet aansprakelijk voor.

Wij leveren standaard op donderdag- en vrijdagavonden tussen 18.00 – 22.00 uur. Wanneer je een bestelling plaatst, kun je de gewenste bezorgdag aanvinken. Wil je vrijdagavond al gezellig borrelen of dineren met één van onze borrelboxen? Dan kies je donderdagavond als bezorgmoment. Hoef je jouw borrelpakket niet eerder dan zaterdag of zondag in huis te hebben en ben je vrijdagavond toch thuis? Dan kun je kiezen voor bezorging op vrijdagavond.

Kies je donderdag als bezorgdag, dan kun je ook nog gerust in het weekend van je borrelbox genieten. Alle producten zijn tot zeker 3 dagen na inpakken nog vers te serveren.

Nee, wij werken geheel online en iedere bestelling wordt aan de deur bezorgd. Het maakt verder niet uit of dit nou op een huisadres of een kantoor, winkel of ander soort pand is. Wij leveren enkel op adres, afhalen is niet mogelijk.

Al onze etenswaren vallen binnen de houdbaarheidsperiode van 14 dagen. Het is wettelijk vastgesteld dat deze producten daarom uitgezonderd mogen worden van herroeping. Mocht er buiten jouw macht om wel iets misgegaan zijn met de producten, neem dan zeker even contact met ons op. We helpen je graag goed verder: support@foodandwood.nl.

De gelpacks die je aantreft in de doos zijn geheel recyclebaar en meerdere malen te gebruiken. Je kunt er dan ook voor kiezen om de gelpacks te hergebruiken en opnieuw invriezen. Ideaal voor het koel houden van drankjes en hapjes die je meeneemt naar het park, strand of onderweg.

Ga je er niets mee doen? Dan kun je ze recyclen door ze open te knippen en de inhoud via de gootsteen weg te laten lopen. De inhoud is 100% natuurlijk en recyclebaar. De rest van de verpakking kun je bij het oud papier doen. Dit geldt ook voor de isolatiematten en de doos.