Hoe plan ik het bestellen en bezorgen van eindejaarsgeschenken?

Deze stapsgewijze gids helpt je bij het efficiënt plannen van het bestellen en bezorgen van eindejaarsgeschenken. Door het proces goed te organiseren, kun je stressvrij genieten van de feestdagen.

1

Bepaal je budget

Stel je budget zorgvuldig vast voordat je begint met winkelen. Bepaal precies hoeveel je bereid bent uit te geven en verdeel dit bedrag over de geschenken én eventuele bezorgkosten. Hoe duidelijker je budget is vastgesteld, hoe gemakkelijker het is om binnen je financiële grenzen te blijven en doelgericht te winkelen. Houd altijd de verhouding tussen prijs en kwaliteit in gedachten bij het selecteren van geschenken binnen jouw budget.

2

Maak een lijst van ontvangers

Schrijf op wie je allemaal een eindejaarsgeschenk wilt geven. Denk aan familieleden, vrienden, collega’s, en buren. Noteer hun namen en adressen in een lijst, zoals:

 • Oma Miep: Dennenstraat 7, 1234 AB Rotterdam
 • Peter (collega): Kastanjelaan 12, 5678 CD Utrecht
 • Sarah (vriendin): Appelweg 3, 9012 EF Amsterdam

Zorg ervoor dat je alle namen en adressen duidelijk hebt, zodat je geen belangrijke mensen vergeet. Zo maak je het simpel om de cadeaus op tijd te versturen!

3

Kies passende geschenken

Denk na over de interesses en voorkeuren van de ontvangers:

 • Vraag jezelf af wat de persoon leuk vindt of hobby’s heeft.
 • Overweeg hun favoriete kleuren, sporten, boeken, of zelfs hun favoriete merken.
 • Kies iets persoonlijks en attent dat bij iedereen past:
 • Bijvoorbeeld, als ze van koken houden, overweeg dan een kookboek van hun favoriete chef.
 • Of als ze graag reizen, kan een reisdagboek of een wereldkaart om te krabben leuk zijn.
4

Bestel op tijd

Plan je aankopen goed in! Zoek ruim van tevoren naar cadeau-ideeën en bestel op tijd om stress te vermijden. Zorg ervoor dat je minstens twee weken voor de speciale gelegenheid je bestelling plaatst, zodat je voldoende tijd hebt voor levering en eventuele aanpassingen als dat nodig is. Als je bijvoorbeeld gepersonaliseerde cadeaus wilt geven, is het essentieel om extra tijd in te plannen voor de productie en verzending ervan. Met een goede planning verloopt alles soepel en creëer je een aangename ervaring voor zowel jezelf als de ontvanger.

5

Selecteer een betrouwbare leverancier

Kies een betrouwbare leverancier voor het bezorgen van de geschenken. Controleer de levertijden, bezorgopties en recensies om een goede keuze te maken. Zoek bijvoorbeeld op websites zoals Trustpilot naar beoordelingen van eerdere klanten. Vergelijk ook de verschillende bezorgopties en levertijden van verschillende leveranciers, bijvoorbeeld door hun websites te bezoeken en een offerte aan te vragen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt en jouw geschenken op tijd en veilig worden bezorgd.

6

Vergeet de verpakking niet

Zorg ervoor dat je mooie verpakkingen gebruikt voor elk geschenk dat je geeft. Voeg eventueel een persoonlijke boodschap toe om het extra speciaal te maken. Presenteer het geschenk op een mooie manier om de ontvanger te verrassen. Vergeet niet dat de presentatie een belangrijk onderdeel is van het geven van een geschenk.

7

Bevestig de bezorgdatum

Neem onmiddellijk contact op met de leverancier om de bezorgdatum voor de geschenken af te stemmen. Zorg dat je alle details over de gewenste leverdatum en -locatie paraat hebt. Communiceer duidelijk en bevestig de afspraken schriftelijk om eventuele misverstanden te voorkomen. Volg regelmatig op om er zeker van te zijn dat de geschenken op tijd en op de juiste plek zullen arriveren.

8

Volg de levering

Houd de levering van de geschenken in de gaten door gebruik te maken van track-and-trace of andere beschikbare opties. Voer het trackingnummer in op de website van de vervoerder en bekijk de actuele status van de levering. Zo blijf je op de hoogte van wanneer de ontvangers hun geschenken kunnen verwachten.

9

Controleer de ontvangst

Vraag de ontvangers om te bevestigen dat ze de geschenken hebben ontvangen. Zo weet je zeker dat alles goed is aangekomen en kan je eventuele problemen snel oplossen. Stuur een vriendelijke e-mail of bel ze op om te vragen of de pakketten veilig zijn aangekomen. Communiceer duidelijk dat het belangrijk is om een bevestiging te krijgen om de verzending af te ronden. Doe dit direct na de verwachte bezorgdatum om proactief eventuele problemen aan te pakken.

Vlotte afhandeling en levering

Conclusie:

Met deze gids zou jij in staat moeten zijn om het bestellen en bezorgen van eindejaarsgeschenken soepel te laten verlopen. Neem de tijd, plan goed en maak van het geven van geschenken een feestelijke ervaring!

Benodigde Hulpmiddelen

 • Budgetoverzicht
 • Lijst met ontvangers
 • Geschenkideeën
 • Bestelgegevens
 • Contactgegevens leverancier
 • Verpakkingsbenodigdheden
 • Bevestigingsbericht bezorgdatum
 • Leveringsinformatie
 • Ontvangstcontroleformulier

Handige adviezen

 • Begin op tijd met het plannen van je eindejaarsgeschenken om vertragingen in de bezorging te voorkomen
 • Maak een lijst van de personen voor wie je een geschenk wilt kopen en noteer hun voorkeuren en adressen
 • Kies voor betrouwbare bezorgdiensten om er zeker van te zijn dat je geschenken op tijd en in goede staat worden afgeleverd
 • Houd rekening met eventuele feestdagen of vakanties die van invloed kunnen zijn op de bezorgtijd
 • Personaliseer je geschenken door te kiezen voor handgeschreven kaarten of verpakkingen
 • Zorg voor een duidelijke communicatie met de ontvangers over de verwachte bezorgdatum en trackinginformatie
 • Overweeg duurzame geschenken of lokale producten om milieubewust te blijven tijdens de feestdagen
 • Voeg een persoonlijke touch toe aan je geschenken door ze te laten inpakken in feestelijke materialen of met linten en strikken. Veel plezier met het plannen en bestellen van je eindejaarsgeschenken!

Instructies voor het geven van Eindejaarsgeschenken

 • Maak een lijst: Begin met het maken van een lijst van mensen aan wie je eindejaarsgeschenken wilt geven
 • Budget instellen: Stel een budget in voor elk geschenk om binnen je financiële mogelijkheden te blijven
 • Kies de juiste geschenken: Denk na over de interesses en behoeften van de ontvangers bij het selecteren van de geschenken
 • Verpakking en presentatie: Besteed aandacht aan de verpakking van de geschenken om ze extra speciaal te maken
 • Persoonlijke touch: Voeg een persoonlijk tintje toe, zoals een handgeschreven kaartje, om het geschenk nog waardevoller te maken

Veelgestelde vragen over eindejaarsgeschenken

Waarom geven bedrijven eindejaarsgeschenken aan hun werknemers?

Bedrijven geven eindejaarsgeschenken aan hun werknemers als blijk van waardering voor hun harde werk gedurende het jaar. Het is een manier om hun dankbaarheid te tonen en de band met de werknemers te versterken. Daarnaast kan het ook de motivatie en tevredenheid van het personeel verhogen, wat uiteindelijk de productiviteit en het welzijn op de werkvloer ten goede kan komen.

Hoe kunnen werknemers hun waardering tonen voor ontvangen eindejaarsgeschenken?

Werknemers kunnen hun waardering tonen voor ontvangen eindejaarsgeschenken door een bedankje te geven aan hun werkgever. Dit kan mondeling, in een kaartje of zelfs persoonlijk, afhankelijk van de bedrijfscultuur. Het tonen van dankbaarheid kan de werkrelatie versterken en laten zien dat de gift gewaardeerd wordt. Het is altijd goed om je waardering te uiten voor de erkenning en het gebaar van je werkgever.

Welke soorten eindejaarsgeschenken zijn populair?

Er zijn verschillende populaire eindejaarsgeschenken die vaak worden gegeven door bedrijven en werkgevers. Enkele veelvoorkomende geschenken zijn gepersonaliseerde cadeaus, zoals gegraveerde pennen of bedrukte agenda’s, luxe voedselmanden gevuld met lekkernijen, en cadeaubonnen voor bijvoorbeeld wellnesscentra of online winkels. Daarnaast zijn duurzame en milieuvriendelijke cadeaus zoals herbruikbare waterflessen of eco-vriendelijke producten ook steeds populairder. Het belangrijkste is om een geschenk te kiezen dat past bij de interesses en behoeften van de ontvanger, om zo een attent en gewaardeerd gebaar te maken.

Hoe kunnen bedrijven gepersonaliseerde eindejaarsgeschenken geven?

Om gepersonaliseerde eindejaarsgeschenken te geven, kunnen bedrijven verschillende strategieën gebruiken. Een optie is om relatiegeschenken te laten bedrukken met het logo van het bedrijf of de naam van de ontvanger. Dit zorgt voor een persoonlijke touch. Daarnaast kunnen bedrijven ook kiezen voor gepersonaliseerde geschenken op basis van de interesses of behoeften van de ontvangers. Bijvoorbeeld door een cadeau te geven dat aansluit bij de hobby’s van de ontvanger of door een geschenk op maat te laten maken. Tot slot is het ook mogelijk om te kiezen voor digitale gepersonaliseerde geschenken, zoals een gepersonaliseerde videoboodschap of een digitale cadeaubon. Op deze manier kunnen bedrijven op een persoonlijke en creatieve manier hun waardering tonen aan hun medewerkers, klanten of zakenrelaties.

Hoe kunnen bedrijven duurzame eindejaarsgeschenken geven?

Als bedrijven duurzame eindejaarsgeschenken willen geven, kunnen ze kiezen voor milieuvriendelijke opties. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor geschenken gemaakt van gerecyclede materialen of producten die lang meegaan en minder snel weggegooid worden. Een andere optie is om lokale producten te geven om de CO2-uitstoot van transport te verminderen. Daarnaast kunnen bedrijven ervoor kiezen om samen te werken met leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Op die manier kunnen bedrijven op een verantwoorde manier hun waardering tonen aan hun medewerkers en klanten.

Zijn er fiscale regels verbonden aan het geven van eindejaarsgeschenken?

Ja, er zijn fiscale regels verbonden aan het geven van eindejaarsgeschenken aan werknemers. In Nederland mag je als werkgever belastingvrij een kerstpakket of eindejaarsgeschenk ter waarde van maximaal €70 per werknemer geven. Dit bedrag valt onder de werkkostenregeling en wordt niet belast. Als het geschenk duurder is, dan moet je over het bedrag boven de €70 belasting betalen. Let wel op dat de totale kosten die onder de werkkostenregeling vallen niet hoger zijn dan 1,7% van de totale loonsom van je bedrijf. Het is dus verstandig om de regels hieromtrent goed in de gaten te houden om fiscale verrassingen te voorkomen.

Welke tradities zijn er verbonden aan het geven van eindejaarsgeschenken?

Bij het geven van eindejaarsgeschenken zijn er verschillende tradities die mensen wereldwijd volgen. In Nederland is het gebruikelijk om bijvoorbeeld pakketten met eten en drinken te geven, bekend als kerstpakketten. Ook worden er vaak kaarten of kleine cadeautjes uitgewisseld, vooral tijdens kerst en Oud en Nieuw. Het geven van eindejaarsgeschenken is een manier om dankbaarheid en waardering te tonen naar familie, vrienden en collega’s aan het einde van het jaar.

Zijn er bepaalde trends zichtbaar op het gebied van eindejaarsgeschenken?

Ja, er zijn zeker trends zichtbaar op het gebied van eindejaarsgeschenken. Een opvallende trend is bijvoorbeeld de verschuiving van materiële cadeaus naar ervaringen, zoals diners, uitstapjes of workshops. Ook duurzaamheid en maatschappelijk verantwoorde cadeaus winnen aan populariteit. Bedrijven kiezen steeds vaker voor gepersonaliseerde geschenken om hun waardering op een unieke manier te tonen. Daarnaast zien we dat wellness-gerelateerde geschenken, zoals spa-arrangementen of mindfulness-cadeaus, ook steeds meer in trek zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met deze trends bij het kiezen van eindejaarsgeschenken, zodat je een attent en passend cadeau kunt geven aan je medewerkers, klanten of zakelijke relaties.

Wat is het belang van het geven van eindejaarsgeschenken voor de bedrijfscultuur?

Het geven van eindejaarsgeschenken kan een positief effect hebben op de bedrijfscultuur. Het laat zien dat het bedrijf waardering heeft voor de inzet en bijdragen van de medewerkers gedurende het jaar. Hierdoor kunnen medewerkers zich meer gewaardeerd voelen, wat de werksfeer en teamgeest kan versterken. Bovendien kan het bijdragen aan een gevoel van verbondenheid en loyaliteit onder de werknemers. Het geven van eindejaarsgeschenken kan dus bijdragen aan een positieve en ondersteunende bedrijfscultuur.

Hoe kiezen bedrijven welke eindejaarsgeschenken ze zullen geven?

Bedrijven kiezen hun eindejaarsgeschenken meestal op basis van verschillende factoren. De keuze kan afhangen van het beschikbare budget, het aantal medewerkers, de bedrijfscultuur en het doel van het geschenk. Sommige bedrijven geven gepersonaliseerde geschenken om waardering te tonen, terwijl andere zich richten op praktische items of ervaringen. Het belangrijkste is dat het geschenk zorgvuldig wordt uitgekozen, zodat het goed past bij de ontvangers en de boodschap die het bedrijf wil overbrengen.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave

Andere blogberichten

Winkelmand0
Je winkelmand is leeg.... voeg snel wat toe
Verder winkelen.
0