Hoe kan ik originele relatiegeschenken vinden?

Deze stap-voor-stap handleiding zal je laten zien hoe je unieke relatiegeschenken kunt vinden om je klanten, werknemers, of zakenpartners te verrassen. Wist je dat bijna de helft van de mensen die een relatiegeschenk ontvangen, het merk beter onthouden? Met deze gids kun je op een creatieve en doeltreffende manier je bedrijf promoten en waardering tonen aan anderen. Veel succes met het vinden van de perfecte relatiegeschenken!

1

Bepaal het doel van het relatiegeschenk

Analyseer eerst het doel van het relatiegeschenk. Bedenk wat je precies wilt bereiken met het geven van dit cadeau. Wil je je klanten bedanken voor hun loyaliteit en vertrouwen in jouw bedrijf? Misschien wil je juist meer aandacht genereren voor je bedrijf en potentiële klanten aantrekken. Of misschien wil je een persoonlijke band versterken met je bestaande klanten en partners. Denk goed na over welk doel je wilt bereiken, zodat het relatiegeschenk effectief kan bijdragen aan je zakelijke doelstellingen.

2

Ken je doelgroep

Analyseer de interesses en behoeften van je doelgroep. Dit kun je doen door marktonderzoek te verrichten, enquêtes af te nemen of zelfs gewoon met hen in gesprek te gaan. Zo krijg je inzicht in wat zij leuk vinden en waar zij behoefte aan hebben.

Kies vervolgens een relatiegeschenk dat goed bij hun voorkeuren aansluit. Denk na over welke producten of diensten relevant zijn voor hen en die hen zullen aanspreken. Zo laat je zien dat je de ontvangers echt begrijpt en waardeert.

3

Budget vaststellen

Bepaal hoeveel geld je wilt besteden aan de relatiegeschenken door de volgende stappen te volgen:

 • Maak een lijst van alle relaties aan wie je een geschenk wilt geven.
 • Bereken het totale beschikbare budget voor de relatiegeschenken.
 • Verdeel het budget gelijkmatig over alle relaties of stel verschillende budgetten per categorie in.
 • Bepaal hoeveel je gemiddeld wilt uitgeven per relatiegeschenk.
 • Zoek naar geschenken binnen de vastgestelde prijsklassen en kwaliteitsnormen.
 • Zorg ervoor dat je het budget niet overschrijdt en selecteer attent en passend cadeau voor elke relatie.
4

Zoek naar unieke ideeën

Verken verschillende winkels, websites en leveranciers om originele relatiegeschenken te vinden die opvallen en passen bij je doel en doelgroep. Begin met online onderzoek naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in gepersonaliseerde geschenken, zoals bedrukte mokken, gegraveerde pennen of custom-made agendas. Kijk ook naar websites die handmade producten aanbieden, zoals gepersonaliseerde sieraden of handgemaakte zeep. Dit kan een mooie toevoeging zijn aan je relatiegeschenken, omdat het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets unieks te vinden.

Daarnaast is het ook waardevol om fysieke winkels te bezoeken, zoals concept stores of ambachtelijke boetieks. Hier vind je vaak handgemaakte producten van lokale kunstenaars en ontwerpers die een persoonlijk tintje kunnen geven aan je geschenken. Vergeet niet om je doel en doelgroep in gedachten te houden tijdens je zoektocht. Als je bijvoorbeeld relatiegeschenken zoekt voor een jonge en trendy doelgroep, kan het interessant zijn om pop-up stores van startende ondernemers te bezoeken. Op die manier vind je gegarandeerd originele geschenken die de aandacht trekken en blijvende indruk maken op je relaties.

5

Personaliseer indien mogelijk

Overweeg om relatiegeschenken te personaliseren met bijvoorbeeld het logo van je bedrijf of een persoonlijke boodschap. Dit maakt het cadeau nog specialer. Door het toevoegen van je bedrijfslogo aan bijvoorbeeld een pen, mok of sleutelhanger, maak je het geschenk uniek en herkenbaar. Zo zorg je ervoor dat de ontvanger jouw bedrijf blijft herinneren. Ook het toevoegen van een persoonlijke boodschap kan een relatief standaard geschenk een emotionele lading geven. Denk bijvoorbeeld aan het graveren van een naam of een speciale datum. Hierdoor maak je het cadeau extra persoonlijk en toon je extra aandacht aan de ontvanger. Probeer bijvoorbeeld gepersonaliseerde notitieboekjes te geven met de initialen van de ontvanger erop, een subtiele maar effectieve manier om het cadeau extra speciaal te maken.

6

Bestel op tijd

Zorg ervoor dat je ruim op tijd bestelt, vooral als je relatiegeschenken op maat wilt laten maken. Zo voorkom je dat je te laat bent met je cadeaus. Neem contact op met de leverancier of de winkel waar je de geschenken wilt bestellen en vraag naar de geschatte levertijd. Plan je bestelling ruim van tevoren in, zodat eventuele vertragingen niet in de weg zullen staan. Vergeet niet om op tijd alle benodigde informatie door te geven voor de personalisatie van de relatiegeschenken. Zo kun je er zeker van zijn dat alles op tijd gereed is en je de perfecte geschenken kunt geven aan je zakelijke relaties of speciale mensen in je leven.

7

Volg op en evalueer

Stuur de relatiegeschenken op naar de ontvangers en vraag actief om feedback. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een e-mail te sturen met een vriendelijk verzoek om hun mening te delen. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft dat je hun feedback waardeert en dat het je helpt om je dienstverlening te verbeteren. Vergeet niet om de reacties te verzamelen en te analyseren, zodat je inzicht krijgt in wat goed werkt en wat eventueel verbeterd kan worden voor toekomstige relatiegeschenken.

Inspiratie voor unieke geschenken

In de conclusie van de blogpost “Hoe kan ik originele relatiegeschenken vinden?” wordt benadrukt dat de handleiding je stap voor stap helpt bij het vinden van originele relatiegeschenken die passen bij je doel en doelgroep. Door zorgvuldige planning en personalisatie kun je een blijvende indruk maken met je geschenken. Veel succes met het vinden van het perfecte relatiegeschenk!

Belangrijke benodigdheden

 • Doelstellingen notities
 • Doelgroep analyse
 • Budgetoverzicht
 • Inspiratiebronnen
 • Personalisatie opties
 • Bestelgegevens
 • Evaluatieformulier

Handige ideeën en suggesties

 • Denk aan de interesses en hobby’s van degene aan wie je het geschenk geeft. Een persoonlijk cadeau is altijd een schot in de roos
 • Neem de tijd om rond te kijken in unieke boetiekjes en webshops. Hier vind je vaak bijzondere en handgemaakte cadeaus
 • Overweeg om een ervaring cadeau te geven, zoals tickets voor een concert, kookworkshop of wellnessdag
 • Maak gebruik van personalisatie-opties, zoals het laten graveren van een naam of een speciale boodschap op het cadeau
 • Laat je inspireren door creatieve DIY-ideeën op platforms zoals Pinterest, waar je zelf iets unieks kunt maken
 • Vergeet niet dat het gebaar en de gedachte achter het geschenk vaak het belangrijkst zijn. Het hoeft niet altijd duur of extravagant te zijn om indruk te maken

Instructies voor het geven en ontvangen van relatiegeschenken

 • Begin met het definiëren van het doel van je relatiegeschenken. Wil je bijvoorbeeld je merkbekendheid vergroten, nieuwe klanten aantrekken of bestaande klanten behouden?
 • Kies relatiegeschenken die passen bij je doelgroep en je bedrijfsimago. Denk aan praktische items zoals pennen, mokken, notitieboekjes of duurzame producten
 • Zorg voor een persoonlijke touch door relatiegeschenken te laten bedrukken met je bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap
 • Geef de relatiegeschenken op strategische momenten, bijvoorbeeld als bedankje na een samenwerking, tijdens een evenement of aan het einde van het jaar als kerstcadeau
 • Meet de impact van je relatiegeschenken door bijvoorbeeld het aantal nieuwe klanten of de toegenomen merkbekendheid te monitoren en zo nodig je strategie aan te passen

Veelgestelde vragen over relatiegeschenken

Wat zijn de voordelen van duurzame relatiegeschenken?

Duurzame relatiegeschenken hebben verschillende voordelen. Ten eerste dragen ze bij aan een positief imago van je bedrijf, omdat ze laten zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Daarnaast stimuleren ze duurzaamheid bij zowel de ontvangers als binnen je eigen bedrijf. Verder kunnen ze helpen om de band met je relaties te versterken, doordat duurzame geschenken vaak langer bewaard en gebruikt worden. Tot slot zijn duurzame relatiegeschenken vaak van hoge kwaliteit, wat de waarde ervan verhoogt en de ontvanger extra waardeert.

Welke relatiegeschenken zijn populair bij bedrijven?

Veel voorkomende relatiegeschenken die populair zijn bij bedrijven zijn onder andere gepersonaliseerde pennen, notitieboekjes, mokken, USB-sticks, sleutelhangers en agenda’s. Deze items kunnen handig zijn in het dagelijks gebruik en dragen bij aan het versterken van de merkidentiteit van een bedrijf. Deze relatiegeschenken worden vaak gebruikt om klanten en zakenpartners te bedanken, hen aan het bedrijf te herinneren en bij te dragen aan een positieve relatie.

Hoe bepaal je het budget voor relatiegeschenken?

Om het budget voor relatiegeschenken te bepalen, moet je rekening houden met een aantal factoren. Allereerst is het essentieel om het aantal relatiegeschenken dat je wilt verstrekken en aan wie te overwegen. Daarnaast moet je ook denken aan het doel van de relatiegeschenken en wat je ermee hoopt te bereiken. Verder speelt ook de waarde van de relatie met de ontvanger een rol bij het bepalen van het budget. Het is belangrijk om een budget vast te stellen dat past bij je zakelijke doelstellingen en financiële mogelijkheden.

Welke rol spelen relatiegeschenken bij het onderhouden van zakelijke relaties?

Relatiegeschenken spelen een belangrijke rol bij het onderhouden van zakelijke relaties. Uit onderzoek blijkt dat 85% van de ontvangers van relatiegeschenken een positieve indruk krijgt van het bedrijf dat het geschonken heeft. Bovendien kan het geven van relatiegeschenken helpen om de band met klanten te versterken en loyaliteit te bevorderen. Het is dus een effectieve manier om zakelijke relaties te onderhouden en te versterken.

Wat zijn goede relatiegeschenken voor klanten?

Goede relatiegeschenken voor klanten zijn onder andere praktische items zoals agenda’s, pennen, notitieboekjes, USB-sticks, en koffiemokken. Deze items zijn nuttig in het dagelijks leven van mensen en zorgen ervoor dat jouw bedrijfsnaam regelmatig onder de aandacht komt. Daarnaast kunnen ook gepersonaliseerde geschenken zoals powerbanks, drinkflessen, en tote bags een positieve indruk achterlaten en de relatie met je klanten versterken. Vergeet niet om de geschenken te laten aansluiten bij de interesses en behoeften van je klanten voor een extra persoonlijke touch!

Wat zijn enkele populaire relatiegeschenken voor medewerkers?

Er zijn verschillende populaire relatiegeschenken die geschikt zijn voor medewerkers. Enkele voorbeelden zijn gepersonaliseerde pennen, mokken, agenda’s, powerbanks, en notitieboekjes. Deze relatiegeschenken zijn praktisch en kunnen vaak worden aangepast met het logo van het bedrijf of een persoonlijke boodschap. Het geven van relatiegeschenken kan helpen bij het versterken van de band met medewerkers en hun loyaliteit aan het bedrijf vergroten.

Hoe kies je het juiste relatiegeschenk voor een specifieke gelegenheid?

Om het juiste relatiegeschenk voor een specifieke gelegenheid te kiezen, moet je rekening houden met verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om de gelegenheid en het doel van het relatiegeschenk te overwegen. Wil je bijvoorbeeld je waardering tonen, een jubileum vieren of nieuwe zakelijke relaties aangaan?

Daarnaast is het van belang om de ontvanger in gedachten te houden. Wat zijn zijn of haar interesses, behoeften en voorkeuren? Een persoonlijk cadeau dat past bij de ontvanger zal meer gewaardeerd worden.

Verder is de kwaliteit van het geschenk ook belangrijk. Zorg ervoor dat het relatiegeschenk van goede kwaliteit is en representatief is voor jouw bedrijf of organisatie.

Tenslotte kan het handig zijn om rekening te houden met de regels en richtlijnen van het bedrijf waarvoor je het relatiegeschenk wilt geven. Sommige bedrijven hebben bijvoorbeeld regels over de maximale waarde van geschenken die gegeven mogen worden.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je het juiste relatiegeschenk kiezen voor elke specifieke gelegenheid.

Hoe kan je relatiegeschenken effectief inzetten als onderdeel van een marketingcampagne?

Om relatiegeschenken effectief in te zetten als onderdeel van een marketingcampagne, is het belangrijk om te focussen op de relevantie en kwaliteit van de geschenken. Kies items die aansluiten bij de interesses en behoeften van je doelgroep, zodat de geschenken waardevol en bruikbaar zijn. Daarnaast is het essentieel om het logo of de branding van je bedrijf subtiel en professioneel op de relatiegeschenken te plaatsen, zodat het merk goed wordt vertegenwoordigd. Het verstrekken van relatiegeschenken op strategische momenten, zoals tijdens evenementen of als bedankje na een aankoop, kan ook bijdragen aan het versterken van de relatie met klanten en het creëren van merkloyaliteit. Onderzoek toont aan dat goed gekozen relatiegeschenken een positieve invloed kunnen hebben op de merkperceptie en klanttevredenheid, en zo een effectieve marketingtool kunnen zijn.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave

Andere blogberichten

Winkelmand0
Je winkelmand is leeg.... voeg snel wat toe
Verder winkelen.
0