Wanneer is het beste moment om kerstpakketten te geven als relatiegeschenk?

Beste lezer,

Ben je ook nieuwsgierig naar het ideale moment om kerstpakketten te geven als relatiegeschenk? In deze blogpost nemen we je mee in de wereld van kerstpakketten en ontdekken we samen wanneer het perfecte moment is om waardering te tonen aan je medewerkers en zakenpartners tijdens de feestdagen. Veel leesplezier!

Voor de Kerstperiode

Het traditionele kerstpakket is een geliefd geschenk onder werknemers en zakenrelaties tijdens de feestdagen. Veel bedrijven stellen zich echter de vraag: wanneer is het beste moment om deze kerstpakketten uit te delen? Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om de kerstpakketten vóór de kerstperiode te geven, waardoor ontvangers de inhoud ervan kunnen gebruiken of consumeren tijdens de feestdagen zelf. In dit blogartikel bekijken we waarom deze strategie steeds populairder wordt en welke voordelen het biedt.

Waarom kerstpakketten vóór kerst geven?

 • Voorkom last-minute stress: Door kerstpakketten vóór de kerstperiode te geven, vermijden bedrijven de drukte en stress die vaak gepaard gaan met last-minute geschenken.
 • Optimaal gebruik van producten: Ontvangers kunnen de inhoud van het kerstpakket direct gebruiken of nuttigen tijdens de feestdagen, waardoor de waardering en impact van het geschenk vergroot worden.

Voorbeelden van populaire kerstpakketten

 • [Naam van merk A – Luxe Wijn & Kaas Kerstpakket]
  • Bevat een selectie van hoogwaardige wijnen en fijne kazen
  • Perfect voor een luxe kerstdiner thuis
 • [Naam van merk B – Wellness & Ontspanning Pakket]
  • Inclusief luxe badproducten, geurkaarsen en een zachte badjas
  • Ideaal om te ontspannen tijdens de feestdagen

Vergelijkende voordelen van kerstpakketten vóór kerst

Voordelen Kerstpakketten vóór kerst Traditionele kerstpakketten na kerst
Voorkomt last-minute stress
Optimaal gebruik van producten
Verhoogt waardering en impact van het geschenk

Kortom, door kerstpakketten vóór de kerstperiode te geven, tonen bedrijven niet alleen hun waardering voor werknemers en zakenrelaties, maar zorgen ze er ook voor dat de geschenken optimaal benut worden tijdens de feestdagen. Het is een slimme keuze die de feestvreugde alleen maar zal verhogen.

Na de Kerstperiode

Tijdens de kerstperiode draait alles om gezelligheid, samenzijn en cadeautjes. Voor veel werknemers is het kerstpakket een van de hoogtepunten van het seizoen. Maar wat als bedrijven ervoor kiezen om de kerstpakketten juist ná de kerstperiode uit te delen? In dit blog bekijken we waarom sommige bedrijven ervoor kiezen om hun medewerkers te verrassen met kerstpakketten na de feestdagen.

Verlenging van de feeststemming

Voorbeeld: Chocolade Decemberbox

 • Het bedrijf “Delightful Sweets” geeft na de kerstperiode hun medewerkers een “Chocolade Decemberbox”. Hiermee willen ze de feeststemming verlengen en hun waardering voor het personeel tonen.

Voorbeeld: Wellnesspakket “New Year, New Me”

 • Een ander voorbeeld is het bedrijf “Relax & Revive” dat een wellnesspakket genaamd “New Year, New Me” uitdeelt aan hun team. Zo kunnen de werknemers het nieuwe jaar fris en ontspannen beginnen.

Aangename verrassing

Voorbeeld: Gadgets Surprise Box

 • “Tech Innovations” verrast hun werknemers na de kerstperiode met een “Gadgets Surprise Box”. Deze bevat de nieuwste technologische snufjes om hun team te stimuleren en te motiveren.

Start van het nieuwe jaar op een positieve noot

Voorbeeld: Sportieve Start Gift Set

 • Het bedrijf “Active Life” zorgt voor een sportieve start van het nieuwe jaar door hun personeel een “Sportieve Start Gift Set” aan te bieden. Hiermee willen ze hun team aanmoedigen om gezond en actief te blijven.

Samenvatting van de voordelen van post-kerst kerstpakketten:

 • Verlenging van de feeststemming
 • Aangename verrassing voor medewerkers
 • Positieve start van het nieuwe jaar

Herinner je baas of HR-afdeling eraan dat het uitdelen van kerstpakketten na de kerstperiode een unieke en verrassende manier kan zijn om de waardering voor het personeel te tonen en het nieuwe jaar positief te beginnen. Dit kan zorgen voor een extra dosis motivatie en teamgeest in het bedrijf!

Geniet van de feestelijkheden en een goed begin van het nieuwe jaar!

Tijdens Oud en Nieuw

Het traditionele ritueel van het geven van kerstpakketten kan uitstekend worden uitgebreid naar de viering van Oud en Nieuw. Door op dit moment kerstpakketten uit te delen, wordt niet alleen het oude jaar feestelijk afgesloten, maar wordt ook het nieuwe jaar warm verwelkomd. Deze symbolische handeling brengt niet alleen vreugde bij de ontvangers, maar versterkt ook de onderlinge banden en staat symbool voor een positieve en hoopvolle start van het nieuwe jaar.

Waarom kerstpakketten tijdens Oud en Nieuw?

 • Verlengde feestvreugde: Door ook tijdens Oud en Nieuw kerstpakketten te geven, wordt de feestelijke periode verlengd en blijft de warme sfeer voortduren.
 • Symboliek van vernieuwing: Het uitreiken van kerstpakketten bij de overgang naar het nieuwe jaar symboliseert vernieuwing, frisse start en nieuwe kansen.
 • Waardering tonen: Door het geven van kerstpakketten tijdens Oud en Nieuw toont u als werkgever, familie of vriend waardering voor de ontvangers en hun inzet.

Praktische voorbeelden

Om dit concept concreet te maken, kunnen kerstpakketten voor Oud en Nieuw verschillende producten bevatten, zoals:

 • Champagne: Om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.
 • Luxe chocolade assortiment: Als symbool van zoetigheden en geluk.
 • Kaas- en wijnset: Voor een gezellige borrel tijdens de jaarwisseling.
 • Dagboek planner: Als start van een nieuw jaar vol organisatie en doelen.
 • Spa cadeauset: Om te ontspannen en het nieuwe jaar fris te beginnen.

Vergelijkingstabel

Om het verschil tussen het geven van kerstpakketten met Kerst en met Oud en Nieuw te verduidelijken, volgt hier een vergelijkingstabel:

Aspect Kerst Oud en Nieuw
Symboliek Afsluiting van het oude jaar Verwelkoming van het nieuwe jaar
Inhoud pakket Traditionele Kerstproducten Feestelijke Oud en Nieuw items
Emotie Warmte en verbondenheid Vernieuwing en hoop
Praktische waarde Voor kerstviering en vakantie Voor feestelijke jaarwisseling

Met kerstpakketten tijdens Oud en Nieuw voegt u extra betekenis toe aan deze bijzondere tijd en creëert u een moment van vreugde en samenhorigheid dat het hele jaar door zal resoneren.

Bij Jubilea of Speciale Gelegenheden

Voor bedrijven is het gebruikelijk om kerstpakketten te geven als blijk van waardering tijdens de kerstperiode. Echter kan het ook zeer passend zijn om deze traditie uit te breiden naar jubilea of andere speciale gelegenheden, los van de kersttijd. In dit artikel verkennen we hoe het geven van kerstpakketten bij deze gelegenheden een waardevolle en blijvende indruk kan achterlaten.

Waarom kerstpakketten bij jubilea?

 • Waardering en erkenning: Het geven van een kerstpakket bij jubilea toont waardering voor de inzet en loyaliteit van medewerkers.
 • Verbondenheid en motivatie: Het ontvangen van een persoonlijk kerstpakket kan de teamgeest versterken en medewerkers motiveren om zich verder in te zetten.
 • Herinneringswaarde: Een kerstpakket bij een jubileum kan een blijvende herinnering vormen aan een speciale mijlpaal in het bedrijf.

Praktische voorbeelden

 • Tony’s Chocolonely Jubileumbox: Een speciale editie met een mix van heerlijke chocoladerepen en traktaties die perfect is voor het vieren van een jubileum.
 • Nespresso Limited Edition Kerstpakket: Een exclusieve set van fijne koffiesmaken en bijpassende accessoires die een luxe en feestelijke ervaring bieden.

Voordelen van kerstpakketten bij jubilea

 • Persoonlijke touch: Kerstpakketten kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de ontvanger, waardoor een persoonlijke en betekenisvolle gift ontstaat.
 • Variatie en keuze: Met diverse producten en thema’s kunnen kerstpakketten afgestemd worden op de specifieke gelegenheid, wat voor een unieke verrassing zorgt.
 • Duurzame impact: Door te kiezen voor duurzame en ethisch verantwoorde producten kunnen kerstpakketten niet alleen het bedrijfsimago versterken, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving.

Conclusie: Optimale timing voor kerstpakketten als relatiegeschenk

Absoluut! Het beste moment om kerstpakketten te geven als relatiegeschenk is afhankelijk van de individuele context en de relatie met de ontvangers. Denk goed na over de timing en kies het moment dat het meest geschikt en waardevol is voor de mensen die de geschenken zullen ontvangen.

Veelgestelde vragen over kerstpakketten als relatiegeschenk

Zijn er andere gelegenheden dan Kerstmis waarop het ook passend is om een kerstpakket als relatiegeschenk te geven?

Ja, er zijn zeker andere gelegenheden dan Kerstmis waarop het passend is om een kerstpakket als relatiegeschenk te geven. Een populaire optie is het einde van het jaar, zoals bijvoorbeeld tijdens Oud en Nieuw. Daarnaast worden kerstpakketten ook vaak gegeven ter gelegenheid van bedrijfsjubilea, beurzen, evenementen of als bedankje voor een succesvolle samenwerking. Het is dus zeker niet gebonden aan alleen de kerstperiode!

Hoe kan het tijdstip van het geven van een kerstpakket als relatiegeschenk de impact ervan op de ontvanger beïnvloeden?

Het tijdstip waarop je een kerstpakket als relatiegeschenk geeft, kan zeker de impact ervan op de ontvanger beïnvloeden. Uit onderzoek blijkt dat het geven van een kerstpakket aan het einde van het jaar, rond Kerstmis of Nieuwjaar, doorgaans als erg attent en waardevol wordt beschouwd. Het kan de ontvanger een gevoel van waardering en verbondenheid geven, vooral omdat het vaak wordt gezien als een blijk van erkenning voor hun inzet gedurende het afgelopen jaar. Door het kerstpakket op het juiste moment te geven, kan je dus de impact vergroten en een positieve indruk achterlaten.

Op welk moment van het jaar is het gebruikelijk om kerstpakketten als relatiegeschenk te geven?

Het is gebruikelijk om kerstpakketten als relatiegeschenk te geven tijdens de kerstperiode, meestal aan het einde van het jaar. Bedrijven geven vaak kerstpakketten aan hun werknemers als blijk van waardering voor hun inzet gedurende het jaar. Het is een traditie die vaak plaatsvindt in de maanden november en december.

Op welke manieren kan een kerstpakket als relatiegeschenk gepersonaliseerd worden voor verschillende ontvangers?

Er zijn verschillende manieren om een kerstpakket als relatiegeschenk te personaliseren voor verschillende ontvangers. Enkele voorbeelden zijn:

 • Kies voor gepersonaliseerde items in het kerstpakket, zoals bijvoorbeeld mokken met de naam van de ontvanger erop.
 • Pas de inhoud van het kerstpakket aan op de voorkeuren van de ontvanger, bijvoorbeeld door te kiezen voor verschillende varianten van het kerstpakket afhankelijk van de interesses van de ontvangers.
 • Voeg een persoonlijke boodschap toe aan het kerstpakket, bijvoorbeeld een kaartje met een bedankje of een inleidend woord dat specifiek gericht is aan de ontvanger.

Door deze verschillende personalisatiemogelijkheden toe te passen, maak je het kerstpakket extra speciaal en op maat gemaakt voor elke ontvanger.

Is er een specifieke reden waarom kerstpakketten vaak aan het einde van het jaar gegeven worden?

Ja, kerstpakketten worden vaak aan het einde van het jaar gegeven vanwege de traditie om tijdens de kerstperiode waardering te tonen aan werknemers en zakelijke relaties. Het is een manier om dankbaarheid te uiten voor hun inzet gedurende het jaar. Daarom is het einde van het jaar een gebruikelijke periode om kerstpakketten te geven.

Wat zijn de voordelen van het geven van kerstpakketten als relatiegeschenk ten opzichte van andere cadeau-opties?

Het geven van kerstpakketten als relatiegeschenk heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere cadeau-opties. Ten eerste bieden kerstpakketten een breed scala aan producten, waardoor de ontvanger een gevoel van waardering en diversiteit ervaart. Daarnaast kunnen kerstpakketten gezien worden als een traditioneel en feestelijk gebaar dat de band met de ontvanger versterkt. Bovendien geven kerstpakketten de mogelijkheid om een persoonlijke touch toe te voegen door ze te personaliseren op basis van de interesses en voorkeuren van de ontvanger. Tot slot kunnen kerstpakketten dienen als een praktisch geschenk dat langdurig gebruikt kan worden, waardoor de herinnering aan het gebaar langdurig blijft bestaan.

Hoe kunnen kerstpakketten bijdragen aan het versterken van de relatie met klanten en zakenpartners?

Kerstpakketten kunnen bijdragen aan het versterken van de relatie met klanten en zakenpartners door een gevoel van waardering en erkenning te creëren. Door een zorgvuldig samengesteld kerstpakket te geven, laat je zien dat je de band met de ontvanger waardeert en belangrijk vindt. Dit kan de loyaliteit verhogen en bijdragen aan een positief imago van jouw bedrijf. Bovendien kan het ontvangen van een kerstpakket ook zorgen voor een persoonlijke connectie en het gevoel van verbondenheid versterken. Het is dus een effectieve manier om relaties te verstevigen en te onderhouden in de zakelijke wereld.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave

Andere blogberichten

Winkelmand0
Je winkelmand is leeg.... voeg snel wat toe
Verder winkelen.
0