Hollandse Borrelplank
Wil je weten wat Nederlanders graag eten als borrelplank? Lees dan snel verder, want in deze blogpost geven we je een recept voor een Hollandse schotel met alle typisch Nederlandse hapjes! Nederland staat bekend om zijn vele verschillende soorten kaas, dus het is geen verrassing dat een van de meest populaire items op een Nederlands voorgerecht plankje kaas is. Je vindt ook ham, salami, augurken, en andere warme lekkernijen op deze borrelplank
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Bende Borrelhapje
Porties 4
calorierijk 800 kcal
Ingrediënten
- 250 gram Nederlandse Grillworst
- 200 gram Oude Kaas (Gouda)
- 200 gram Jonge Kaas (Beemster)
- 150 gram Limburgse metworst
- 4 sneetjes roggebrood
- 330 gram augurken
- 320 gram zilveruitjes zoetzuur
- 120 gram zeeuwse leverworst
- 1 pak Bitterballen
- 1 pak mini frikandellen
- 2 losse haring
Instructies
- Zet de frituur op 180
- Verwarm de oven op 150
- Verwarm de grillworst in de oven en snijd in plakjes.
- Snijd ondertussen de kaas in blokjes en de metworst in plakjes.
- Snijd de sneetjes roggebrood in vieren en doe de mosterd in een schaaltje.
- Laat de augurken en zilveruitjes uitlekken.
- Frituur de bitterballen en frikandellen goud bruin
- Verdeel de worst, kaas, mosterd, augurken, zilveruitjes, leverworst, frituurhapjes en roggebrood over een borrelplank.
Notities
-Begin met het kiezen van een verscheidenheid aan kazen. Gouda en Edam zijn twee van de meest populaire kaassoorten in Nederland, maar experimenteer gerust ook met andere soorten. Je moet streven naar ongeveer 200 gram (of een kopje) kaas in totaal.
-Voeg vervolgens wat ham en salami aan je schotel toe. Deze kun je dun snijden of in hapklare stukjes snijden.
-Voor de augurken kun je ofwel winkel-die of maak je eigen. Als je je ambitieus voelt, kun je ook proberen ingemaakte uien of komkommers te maken.
-Brood of crackers zijn een essentieel onderdeel van elke goede aperitiefschotel, dus voeg ze zeker toe aan je gerecht.
-Vergeet ten slotte de mosterd niet! Dit is optioneel, maar veel Nederlanders genieten graag van hun voorgerechten met een beetje mosterd on the side.